Neden çiğ köfte tarifi yok diyen ziyaretçilerim için Urfalı olan ve
çiğ köfte konusunda neredeyse uzman sayılabilecek arkadaşım İskender’den
bizim için yapmasını rica ettim.(7-8 kişilik)
Malzemeler700 gr köftelik ince bulgur
350 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça varsa 1 kaşıkta biber salçası
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
100 gr isot
4 adet soyulmuş domates
3 çay bardağı limon suyu,
kimyon,karabiber ve köfte otu karışımı baharat
1,5 bağ maydanoz ince ince kıyılmış
6 adet yeşil soğan ince ince kıyılmış
1 baş ezilmiş sarımsak
HazırlanışıKuru soğan, salça ve isotun
yarısını yarım su bardağı su ile islatarak karıştırın. Bulguru ilave
ederek bulgurlar yumuşayana kadar domatesleri teker teker ilave ederek
yoğurun. Bu işlem yaklaşık 20-30 dk sürecektir. Domatesleri her
eklediğinizde iyice ezerek parçalanmasını sağlayınız.
Kıymayı ve kalan isotu 1/2 (yarım) su bardağı su ve 1,5 çay bardağı
limon ile ayrı bir yerde yoğurulur ve bulgurla birleştirilir. 1 yemek
kaşığı karışık baharat(kimyon,karabiber, köfte otu) eklenerek yaklaşık
20-25 dk yoğurulur.
Son olarak İnce ince kıyılmış olan yeşil soğan, sarımsak, maydanoz ve
1,5 çay bardağı limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve servis
yapılır. Yanında salata ve marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun..