Malzemeler500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 adet patates
2 kase pirinç
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç
parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin.1 bardak kaynar su
ilave edin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesi dilim dilim
doğrayıp kızartın. Soğanı halka halka doğrayın. Tabanı yağlanmış derince
bir tencerenin dibine soğanları dizin. Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu
ile beraber boşaltın. Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın. Son
olarak üzerine pirinci yayın. Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça
pirincin üzerine boşaltın. En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte
pilav suyu çekene kadar pişirin.
Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir
şekilde tencereyi ters çevirin. Yavaş yavaş tencereyi kaldırın.
Maklubenin üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet
olsun.