Malzemeler2 su bardağı pirinç
150gr bezelye
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tere yağı veya sıvı yağ
HazırlanışıPirinci ayıklayın ve bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve
üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın.Haşlanan pirinci
yıkayın (ne kadar iyi yıkarsanız o kadar güzel olur pilav)
Sıvı yağı tencereye koyun hafif ısıtın ve üzerine suyu ekleyin
kaynayınca pirinci koyup suyunu çekne kadar pişirin piştikten sonra
haşlanmış bezelyeyi üzerine dökün 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye
bırakın..
Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık
tereyağı ile sote yapın ve pilava karıştırın.
Bu şekilde pilav daha lezzetli bezelyelerde daha parlak görünüşlü olur..